Så ser verkligheten ut för de kristna som förföljs för sin tro.


Och det är allt annat än någon uppmuntrande läsning när man läser och tar del av den förföljelse och som inte sällan leder till dödlig utgång för de som är kristna och som lever i en annan värld mot där vi själva är bosatta.

Följande text stod häromdan att läsa på Dagens nätupplaga

”Man går från hus till hus i jakt på kristna – och avrättar dem”

Årets “World watch list” från Open Doors visar att alltfler kristna förföljs för sin tro

Sen tidigare är Nordkorea det land som har toppat Open Doors lista över de länder där förföljelsen mot kristna har varit som allra värst, vilket och som har åsamkat de som är kristna ett så fruktansvärt lidande som för oss som bor här i Väst inte kan föreställa oss de svårigheter de dagligen ställs inför. Men sen efter det att talibanerna tog över makten i Afghanistan, så är numera Afghanistan det land i världen där man intagit den mindre smickrande förstaplatsen, där förföljelsen mot kristna är särskilt svår för de troende.

Så här säger Peter Paulsson, Svensk generalsekreterare i Open Doors , om vad det innebär och vad det får för följder för de som är kristna.

– Det går inte att överleva som kristen om man på något sätt blir påkommen, var hans budskap.

– Talibanerna har kommit över listor på människor som man misstänker är kristna, man går från hus till hus och letar efter kristna och avrättar dem. Männen dödas men kvinnorna tar man om hand.

Fakta: Open Doors

Idag finns det statistik som visar på en mycket dyster siffra, där inte mindre än 360 miljoner människor förföljs eller blir svårt trakasserade för att de är troende. Det är i det närmaste en intill omöjlig uppgift för oss att smälta, än svårare är det att ta in att situationen är så svår som den är för världens förföljda kristna. Men det är i den verkligheten de lever i.

Peter Paulsson presenterar Open Doors årliga lista över kristendomsförföljelse under ett seminarium i riksdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s