Om livet sen efter det att jag drog från Göteborg. Del 1


Sen efter det att jag som ung, jag var bara 20 år när jag drog iväg från Göteborg. Men med tanke på hur mitt liv vid den tidpunkten då såg ut, det liv jag levde, vars destruktiva kurva av mitt så kallade liv pekade rätt nedåt, så fanns det vid den tidpunkten i mitt liv inte så mycket annat att välja på, det förutsatt om jag ville fortsätta att leva, än att och vad som då hände, var att jag mer eller mindre så mig så illa tvingad till att och vad som då hände, detta genom att jag flydde bort från stan. Och det är ett beslut jag än idag kan känna mig kluven över om det var det rätta, men det var i alla fall så det blev.

För när man och som jag gjorde, brände alla mina broar till det förflutna, tack och adjö till alla mina kompisar och så vidare, så innebar inte det att livet blev så mycket mindre komplicerat och enkelt efter och vad som sen skulle komma att hända. Mer om det återkommer jag till längre fram.

Det som sen hände under de år som låg framför, var att jag sen dess flyttade runt en hel del på olika ställen runt om i vårt land, bland annat var jag under några år bosatt i Stockholm-regionen på 80-talet. Det var inte sällan då det hände att jag då fick frågan från urstockholmare, hur det kunde komma sig att en göteborgare hade bosatt sig just där, det var många som tyckte det var mycket märkligt och som jag mer än en gång såg att en del rynkade på pannan åt.

En göteborgare i Stockholm? Nä, det kan ju inte stämma. Men det gjorde det.

Jag har mycket kul minnen från de år jag var bosatt där, inte minst för att min förstfödda dotter föddes, vilket ägde rum på Huddinge Sjukhus den 20 maj 1984. Livet blir liksom inte så mycket större än när man blir pappa för första gången.

Sammanlagt rörde det sig om 4 år, som jag och den kvinna jag då var gift med var bosatta där. Idag kan man tycka att 4 år är ingenting, sett till den tid och hur länge vi var bosatta där, och det är det säkert inte heller.

Hur som helst lärde vi känna några fantastiskt fina människor där, en del av dem hade jag till och med kontakt med fram tills för några år sen, men det är några år sen det var, idag är det ingen av dem som jag längre har någon kontakt med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s