Om den logik som inte finns – Eller vem gick på den blåsningen?


Inleder det här inlägget med ett citat hämtat från en artikel i Expressen.

”De rödgröna håller med Centerpartiets hjälp på att skapa en djupt rättsosäker lagstiftning där frågan om vem som ska få stanna i Sverige riskerar att bli en popularitetstävling.”https://www.expressen.se/ledare/s-och-mp-skapar-kaos-i-invandringspolitiken/

Nej, det är sannerligen ingen enkel sak att försöka förstå sig på den logik som inte finns, och som särskilt våra folkvalda politiker i dagens samhälle, i stort sett är i avsaknad av.

En annan sak och som inte har något att göra med ovanstående citat att göra, är detta som handlar om att fattiga penionärer i år skulle få sänkt skatt. Men det som ingen upplyste dem om var att i samma och korta stund de fick glädja sig åt att, nu kunde de slå på stort, kanske skulle de till och med kunna unna sig att köpa sig en bingolott en gång i månaden? Men det var i så fall något, och som det nu vid det här laget har börjat gå upp för hur den krassa verkligheten ser ut.

För hur göra och lösa statens finanser genom de pengar som sinar ut för att man har sänkt skatten? Jo, nämligen på följande sätt, detta genom att det man först gav med ena handen, det tar man sen igen genom att man sänker bostadsbidraget, för de som är i behov av det.

Om nån kan lyckas med att förklara den logiken för mig, då är jag idel öra. Men faktum är att jag begriper mig inte på ett dyft av det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s