Dags att fundera på om e-handel är någon bra idé.


Sen efter det att vi nån gång i höstas som var gick över till att veckovis beställa vår mat via Ica Maxi hemsida, det vill säga att inhandla våra matvaror online, så har varken jag eller frun reflekterat eller ens tänkt så mycket, snarare inte alls, på hur stor skillnad det skulle göra på prisvarorna, mot hur mycket det annars hade kostat för oss när vi på plats hade gjort våra inköp.

Det skulle visa sig röra att det inte handlade om en liten oäven summa, om man säger så.

Det var nu häromdan efter det att vi hade varit iväg och på plats inhandlat det vi skulle ha hemköpt till oss för den här veckan, som tanken slog mig, att varför inte ta och jämföra med hur mycket det hade gått på och kostat för oss om vi istället hade inhandlat våra varor via e-handel, och hur mycket det hade skilt åt i den totala summan.

Visst hade jag lagt märke till att för varje vara som man lade till i sin ”kundvagn”, så la de till ett visst belopp, som kunde skilja allt från 1:- och uppåt i pris beroende på hur mycket en viss produktvara går till efter en viss procentsats.

Men det jag inte kunde förutse och som jag inte hade räknat med, det var hur mycket och som det skulle visa sig det skulle skilja sig åt i pris mellan att handla via e-handel, mot att på plats inhandla det som behövdes fyllas på här hemma i vårt förråd. Så här då ett rykande exempel på hur mycket dyrare det är att handla på Ica/Maxi, online.

Det kvittot visade på över de varor vi hade handlat för gick det på den totala summan av 997:- När jag sen jämförde det med hur mycket det hade kostat om vi i stället hade beställt våra varor via e-handeln, då hade det gått på 1 307:- En viss skillnad va?

Det här blev i sanning en riktigt ögonöppnare för mig men samtidigt kände jag mig rejält irriterad när det nu gick upp för mig att, och som det skulle visa sig vara så mycket mer kostsamt att handla via e-handeln.

Så här skrev en person till mig när jag i korthet berättade om det här på Twitter.

Stör mig lite på ICAs marginaler, de tjänar sanslöst mycket pengar, känner en som äger 50% av en Kvantum, han kör några Ferraris, har egen helikopter, fett boende på solkusten och i Sverige, avundsjuk, nej bara lite irriterad på att ICA tjänar och producenten tjänar inget”

2 kommentarer på “Dags att fundera på om e-handel är någon bra idé.

  1. Jag gjorde för länge sedan en undersökning om vilka matbutiker som var bäst i min kommun. Behöver jag säga att jag slutade handla på Ica när de var ca 45 procent dyrare än fullgoda alternativ för en vanlig matkasse i butik?

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s